и други части на Турция в понеделник, като уби най-малко

...
 и други части на Турция в понеделник, като уби най-малко
Коментари Харесай

Четирима души загинаха при мощна буря в Истанбул

 и други елементи на Турция в понеделник, като умъртви минимум четирима души. Сред жертвите е и жена, която е починала в истанбулския квартал ``Есенюрт``, където мощни пориви напразно откъснаха част от покрив и той падна върху нея и детето ѝ, заяви държавната Анадолска организация. Детето е оживяло и има пострадвания.

Офисът на губернатора на Истанбул заяви, че в града са били убити още трима души, в това число задграничен жител. Деветнадесет души са ранени, от които трима са в тежко положение, се споделя в известието. Поривите напразно са съборили и часовникова кула, разрушили са 33 покрива, изкоренили са 192 дървета, съборили са 52 светофара и пътни знаци и са повредили 12 автомобила, оповестяват от община Истанбул.

 

Босфорът е затворен за морски трафик и фериботните услуги са анулирани.

Най-малко шест полета на Turkish Airlines, планувани да кацнат в Истанбул, са били пренасочени към градовете Анкара и Измир, сподели представител на самолетната компания.

---

Над 20 сигнала за паднали дървета са получени на територията на община Бургас в понеделник сутринта, заяви bTV. В Смолянска област близо 50 селища са без ток поради скъсани далекопроводи. 

Огромно дърво затвори пътя Бургас – Созопол, откакто препречи 3 от общо 4-те ленти за придвижване. Кипарис се стовари върху една от алеите на автогара „ Запад “ в Бургас, а друго дърво пък е паднало върху един от тото пунктовете в града. 

Ураганният вятър събори и дърво в двора на ОУ „ П. К. Яворов “ в Бургас. Няма потърпевши. Дървото е паднало, директно до един от входовете на образователното заведение.

Вятърът край морето доближи до 60 км/ч, а синоптиците предизвестяват, че поривите му може да се усилят. В следобедните часове се чакат и огромни количества дъжд, които тук-там ще доближат 30 л/кв.м.

В Смолянска област пък голям брой далекопроводи са скъсани от мощния вятър, оповестяват от електроразпределителното сдружение. Без ток са обитаеми места в община Смолян и в квартал „ Каптажа “. Аварийни екипи работят по премахване на повредите.

Сливен и близките села пък бяха връхлетени от ураганен вятър със скорост 100 км в час, съпроводен от градушка и дъжд. Има изкоренени и пречупени дървета, няма потърпевши хора. Няколко села са без ток.

Снежана Кънева от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ в община Сливен заключи пред БНР в резюме ситуацията след бурята:

„ В момента се работи по изкоренени дървета да не бъдат блокирани улици и пътища, има и паднали по републиканската пътна мрежа. Навсякъде са обработени сигналите се работи. Чух се с метеорологичната обсерватория в Сливен и стана ясно, че тази динамичност ще бъде повторяема в този ден, тъй че се чака още един път по този начин да се получи едно завихряне, само че това е прогноза “.

В момента общински чиновници дружно с противопожарната работа отстраняват вредите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР